www.zupa-vid-varazdin.hr

Franjevački svjetovni red, OFS

 

Dobro došli na stranicu Mjesnog bratstva "Sveti Feliks", Franjevačkog svjetovnog reda u Varaždinu. Dobrotom otaca kapucina, koji nam daju duhovnu asistenciju te prostorije u smostanu za rad i susrete, koristimo se i ovim djelićem web-a na njihovoj stranici. Ovdje smo da bi informacije o nama uvijek bile dostupne našim članovima i svima koji nas želite upoznati i saznati tko smo i što radimo. Za pitanja, koje Vas zanimaju, kliknite, molimo, na donje poveznice za naše tematske podstranice. O bratskom pastoralnom pohodu Područnog bratstva pogledajte na Stranici "Događanja".

 

Naša e-mail adresa je: fsr.sveti.feliks@gmail.com.

 

 

Pročitajte još:

Informativni listić

Sveti Feliks - zaštitnik našeg Mjesnog bratstva 

Aktivnosti u Mjesnom bratstvu 

Molitva i pobožnost 

Susreti trajne formacije 

Pravilo i život svjetovnih franjevaca 

Molimo sa svetim Franjom

 

 

Poziv svima koji su došli na našu stranicu!

Naše bratstvo prepoznalo je učinkovitost vjernika župe i želju da pomognu braći koja su u nevolji. Potreban im je tek mali poticaj i minimalna organizacijska pomoć pa smo u bratstvu odlučili zamoliti pomoć župnika i kapucinskog samostana, kako bi našu akciju prikupljanja hrane za obitelji proširili na župu. Akciju, koju nekoliko godina provodimo među članovima bratstva proširili smo na vjernike cijele župe. U početnim takvim akcijama, uz blagdane, imali smo prilike vidjeti da ljudi žele pomoći, ako im se pruži prilika pa smo mi odlučili dati im priliku za darivanje svaki mjesec. Zato vas pozivamo da se uključite svi u tu akciju i svoje priloge donesete na samostansku vratarnicu u vremenu između 15. i  20.  u mjesecu. Svaka, pa i najmanja pomoć svakoga od vas: kila brašna, litra ulja, paketić riže ili čega drugog, kada se prikupe , čine veliku količinu dobrote, koja će nahraniti mnoge od onih koji nemaju. Prikupljaju se, dakle, trajni i polutrajni proizvodi. S početkom rada "Socijalne samoposluge" prikupljena roba se dijeli preko te ustanove.
Ne dozvolite si da propustite učiniti malu gestu ljubavi.
Unaprijed hvala svim dobročiniteljima!

 

 

Pozivamo Vas ... 

Pozivamo sve vjernike, koji osjećaju poziv da žive po primjeru svetog Franje u franjevačkoj svjetovnoj duhovnosti, da se pridruže našem Mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog Reda (FSR). Više informacija možete dobiti svakog ponedjeljka poslije Svete Mise (upitati na porti samostana) i na  fsr.sveti.feliks @ gmail.com

Mir i Dobro!