www.zupa-vid-varazdin.hr

Zajednica mladih u župi

Zajednica mladih

Zajednica mladih varaždinske župe sv. Vid sastaje se svakog utorka nakon večernje sv. mise u 19, 30 sati s ciljem da promišlja o Gospodinu i aktualizira evanđelje u vlastitom životu i životu svojih bližnjih.

U suradnji sa župnikom i župnim vjeroučiteljima, mladi srednjoškolskog uzrasta promišljaju o otajstvima kršćanske vjere prateći liturgijsko vrijeme i suvremena zbivanja u svijetu. Duh zajedništva i međusobne solidarnosti na poseban način vrednujemo sudjelujući u konkretnim molitvenim, kreativnim i humanitarnim radionicama.

Želja nam je ovim putem potaknuti naše sužupljane i širu društvenu javnost na dosljedan život u Kristovim vrijednostima primjenjujući liturgijsko – sakramentalnu praksu kao jedino istinsko sredstvo spasenja.

Radosno sudjelujemo i u raznim pučkim pobožnostima koje organiziraju naša biskupija i župa, od SHKM – a, hodočašća, križnih puteva, molitva krunice do biblijskih promišljanja i pjevanja crkvenih pjesama. Naša se zajednica na poseban način utječe u zagovor sv. Franje Asiškog i sv. Leopolda Bogdana Mandića, budući da su oni zaštitnici naših otaca franjevaca kapucina oko čije smo karizme okupljeni u župno zajedništvo. Veliko nam je bogatstvo imati uključene u naše zajedništvo kapucinske sjemeništarce smještene u samostanskom Konviktu sv. Josipa, jer nam je na taj način olakšana motivacija slijediti ideale onih koji su već proslavljeni zbog života posvećenog Gospodinu.

Potičemo sve mlade koji su željni produbljivati tajne svoga bića u Gospodinu da se pridruže našoj zajednici i daju nam priliku da se međusobno oplemenimo po Kristu i s Kristom i u Kristu.