www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

3. NEDJELJA DOŠAŠĆA


Današnju nedjelju Došašća slavimo već niz godina u našoj Crkvi u Hrvatskoj kao Nedjelju Caritasa. Na taj dan razmišljamo o djelotvornoj ljubavi prema bližnjemu, mislimo na one koji su sami ili usamljeni, bolesni, ostavljeni i zaboravljeni, zlostavljani, mučeni, progonjeni. Ovogodišnji moto nedjelje Caritasa glasi: „Upamti da u Božjim očima ništa nije maleno. Sve što činiš, čini s ljubavlju“. Svoj prilog za Caritas naše župe možete ove nedjelje ubaciti u škrabicu na dnu crkve.


Utorak. Počinje božićna devetnica, neposredna priprava za blagdan Božića. Mise zornice su ujutro u 6 sati.

 

Ispovijeda se prije svake svete mise. Ako želite izbjeći predugo čekanje ispred ispovjedaonice, ispovjedite se (i ne griješite više) što prije. U utorak u 18,30 imat ćemo pokorničko slavlje za mlade i odrasle.
Ako niste, još imate prilike prijaviti svoje stare i bolesne da se ispovjede i pričeste prije božićnih blagdana.

Sljedeća nedjelja je 4. nedjelja Došašća.


Biskupi su također odlučili će se u nedjelju 22. prosinca skupljati pomoć za stradale od potresa u Albaniji. Ujedno potiču da vjernici svojim molitvama budu blizu svima koji trpe.

Dramska skupina krizmanika i ove će  godine održati predstavu pod nazivom
" Tko mene prima , prima Onoga koji mene posla". Predstava će se održati u nedjelju 22.prosinca u 11.00 i 18.00 sati  i u nedjelju 29. prosinca u 18.00 sati. Predstava će ove godine biti humanitarnog karaktera, prikupljeni dobrovoljni prilog bit će doniram odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin.
Pozivamo da svojim dolaskom podržite naše krizmanike i time ih nagradite za njihov trud.


Članovi likovne radionice naše župe zahvaljuju se svima koji su kupili njihove adventske vijence te su mogli za 900 kn kupiti hrane i higijenskih potrepština za  socijalnu samoposlugu.

Savez izviđača Hrvatske i ove godine, 27. godinu u nizu, organizira donošenje Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku. Šezdesetak hrvatskih izviđača preuzet će svjetlo 14. prosinca u Beču u Austriji, a tradicionalno unošenje svjetla u zagrebačku katedralu održat će se danas u nedjelju 15. prosinca u 11.30 sati, a na večer će (vjerojatno???) stići i u našu katedralu. Moći ćete ga uzeti tijekom tjedna i u našoj crkvi.