www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

        

 

 29 . NEDJELJA  KROZ  GODINU

17.10.2021.  

 

U 18 sati je roditeljski sastanak za roditelje vjeroučenika iz trećih razreda koji se pripremaju za primanje sakramenta Prve svete pričesti.

KROZ TJEDAN SLAVIMO:

Ponedjeljak: sv. Luka – evanđelist

Utorak: sv. Petar Alkantarski, franjevac

Četvrtak: iza večernje mise je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Petak: sv. Ivana Pavao II, papa

Subota: sv. Ivan Kapistranski, franjevac

Sljedeća nedjelja je 30. kroz godinu. To je misijska nedjelja koja ove godine ima geslo: „Ne možemo ne govoriti o onome što vidjesmo i čusmo“ (Dj 4, 20) – koja nas sve potiče da budemo odgovorni za djelo evangelizacije – kod nas i u dalekim zemljama u kojima djeluju naši misionari. Svoj novčani prilog moći ćete sljedeće nedjelje ubaciti u škrabicu na dnu crkve.


Sljedeće nedjelje i u nedjelju 31. listopada ispred crkve prodavat ćemo lampaše Caritasa „Ova svijeća gori duže“ – čijom kupnjom od 10 kuna pomažete naš biskupijski Caritas.

Kroz ovaj mjesec prije večernje mise su listopadske pobožnosti.

Vjeronauk se odvija prema redovitom rasporedu. Firmanici iz 6. Osnovne škole sada imaju vjeronauk svakoga tjedna, jer su u školi prešli na nastavu u jednoj smjeni.

Franjevački svjetovni red (OFS) poziva vas da se uključite u akciju Socijalne samoposluge „Kruh sv. Antuna“   „Daruj malo - pomozi puno“ kojom se prikupljaju trajne živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebitije obitelji i pojedince. Svoj prilog možete donijeti na portu Kapucinskog samostana. Unaprijed hvala svim dobročiniteljima!

Svečanom svetom misom koju je predvodio papa Franjo, prošle nedjelje je započelo zborovanje biskupske sinode na temu: „Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje, poslanje“: Današnjom nedjeljom taj sinodalni put započinje u svim biskupijama, te su svi pozvani da sudjeluju u njemu. Papa nas poziva: „Ne gubimo milosne prigode za susret, za uzajamno slušanje, za razlučivanje u radosti, jer znamo, da, dok tražimo Gospodina, on nam prvi dolazi ususret svojom ljubavlju“. Taj sinodalni put Crkve trajat će dvije godine i svi su pozvani uključiti se u njega. Zato, pratite sve što se u Crkvi događa i zato čitajte KATOLIČKI TISAK!

 

 

 

 

DRAGI VJERNICI!

S OBZIROM NA SITUACIJU U KOJOJ SE
NALAZIMO, IMATE MOGUĆNOST UZETI
UPLATNICU SA ŽIRO-RAČUNOM NAŠE
ŽUPE SV. VIDA I OD KUĆE UPLATITI SVOJ
DAR – OBITELJSKI ILI DONACIJU ZA
ŽUPU SV. VIDA U VARAŽDINU.
OD SRCA VAM HVALA NA SVAKOJ VRSTI
POMOĆI!

Fra Mirko Kemiveš, župnik