www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

        

 

 

 TREĆA  NEDJELJA  KROZ  GODINU

23.01.2022.

Danas se slavi Nedjelja Božje riječi. Papa Franjo objavio je u Vatikanu 30. rujna 2019. apostolsko pismo kojim je odredio da „treća nedjelja kroz godinu bude posvećena slavljenju, razmišljanju i širenju Božje riječi“. Papa je potaknuo da se Nedjelja Božje riječi slavi svečano, „kako bi se otkrilo pashalno i spasenjsko značenje Božje riječi koja na uvijek novi način potiče izaći iz individualizma i iznova se roditi za ljubav“.
Ustanovljenjem Nedjelje Božje riječi papa Franjo predložio je neke konkretne stvari koje nije teško ostvariti. Ponajprije, da se ta Nedjelja svečanije proslavi, a u homiliji razmisli kako „dati što veće poštovanje prema Svetom Pismu“ i kako „o Riječi Božjoj razmišljati i širiti kulturu njezinog čitanja“. Konkretne prijedloge za svakoga možete pročitati na oglasnoj ploči pred crkvom.

Do utorka traje Molitvena osmina za jedinstvo kršćana.

KROZ TJEDAN SLAVIMO:

Ponedjeljak: sv. Franjo Saleški, biskup i crkveni naučitelj

Utorak: Obraćenje sv. Pavla apostola

Srijeda sv. Timotej i Tito, biskupi

Četvrtak: sv. Anđela Merici, osnivateljica Reda Uršulinki

Petak: sv. Toma Akvinski, dominikanac, crkveni naučitelj

Sljedeća nedjelja je 4. Nedjelja kroz godinu.

Franjevački svjetovni red (OFS) poziva vas da se uključite u akciju Socijalne samoposluge „Kruh sv. Antuna“   „Daruj malo - pomozi puno“ kojom se prikupljaju trajne živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebitije obitelji i pojedince. Svoj prilog možete donijeti na portu Kapucinskog samostana. Unaprijed hvala svim dobročiniteljima!

 

 

 

DRAGI VJERNICI!

S OBZIROM NA SITUACIJU U KOJOJ SE
NALAZIMO, IMATE MOGUĆNOST UZETI
UPLATNICU SA ŽIRO-RAČUNOM NAŠE
ŽUPE SV. VIDA I OD KUĆE UPLATITI SVOJ
DAR – OBITELJSKI ILI DONACIJU ZA
ŽUPU SV. VIDA U VARAŽDINU.
OD SRCA VAM HVALA NA SVAKOJ VRSTI
POMOĆI!

Fra Mirko Kemiveš, župnik