www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

        

 

 

 PRVA  NEDJELJA  DOŠAŠĆA

 

27.11.2022.

Današnjom nedjeljom započinje vrijeme Došašća – koje traje kroz četiri nedjelje, do blagdana Božića. To je vrijeme koje poziva na sabranost, duhovnu obnovu i rast u vjeri. Dođite na misu, sudjelujte u životu Crkve i pripremajte se za blagdan Rođenja Kristova. Duhovna obnova života je najvažnija a sve ostalo nema nikakve vrijednosti bez toga.

Od sutra, pa svaki dan u tjednu do blagdana Božića bit će ujutro u 6 sati adventske mise „Zornice“. Zato neće biti uobičajene mise u 7 sati ujutro. Ostale mise radnim danom su u 8,30 i 19 sati.

KROZ TJEDAN SLAVIMO;

Ponedjeljak: sv. Jakov Markijski, franjevac

Srijeda: Sv. Andrija, apostol

Četvrtak: iza večernje svete mise je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Subota: sv. Franjo Ksaverski, isusovac, misionar

Ured za mlade organizira ovoga adventa DUHOVNU OBNOVU ZA MLADE U DOŠAŠĆU pod nazivom "Tri Isusova dolaska", koja će se održati 3. prosinca 2022. u župi sv. Josipa, Varaždin (Banfica) s početkom u 17 sati. Više možete vidjeti na plakatu pred crkvom.

Slijedeća nedjelja je Druga nedjelja Došašća. Mise su po običaju.

Slijedeću nedjelju 4.12.2022. drugu Došašća u naš samostanu i župi doći će misionarka č.s. Marta Nikolić, koja se nalazi u misijama od 2011. godine na Salamonskim otocima točnije otok Malajiti. Ona će nam na sv. misama u 8.30; 10.00 i 12.00 sati posvjedočiti o misijama i radu sa najsiromašnima. Stoga Vas molimo da te nedjelje koliko možete darujete za misije kako bismo pomogli siromašnima u misijama.  Za 100 kuna možemo spasiti nekom život od malarije, a za 200 kuna školovati jedno dijete.

Franjevački svjetovni red poziva vas da se uključite u akciju Socijalne samoposluge „Kruh sv. Antuna“ kojom se prikupljaju trajne živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebitije obitelji i pojedince sada prije blagdana Božića. Svoj prilog možete donijeti na portu Kapucinskog samostana. Unaprijed hvala svim dobročiniteljima!

Čitajte katolički tisak!!!

Kod vratara možete nabaviti kalendare za sljedeću godinu!

Započela je adventska akcija Hrvatskog Caritasa za pomoć najsiromašnijima: „Za 1000 radosti“. Detalje pročitajte na plakatu ispred crkve.
Zbor odraslih "Božji narod" moli da ako netko želi pjevati s njima, da im se pridruži na misi u 10h, slobodno!

Pastoralno vijeće naše župe sv. Vida poziva mlade da se odazovu na akciju „POSTANI VOLONTER INSTRUKTOR“ – više možete vidjeti na oglasnoj ploči!

 

DRAGI VJERNICI!

S OBZIROM NA SITUACIJU U KOJOJ SE
NALAZIMO, IMATE MOGUĆNOST UZETI
UPLATNICU SA ŽIRO-RAČUNOM NAŠE
ŽUPE SV. VIDA I OD KUĆE UPLATITI SVOJ
DAR – OBITELJSKI ILI DONACIJU ZA
ŽUPU SV. VIDA U VARAŽDINU.
OD SRCA VAM HVALA NA SVAKOJ VRSTI
POMOĆI!

Fra Mirko Kemiveš, župnik