www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

        

 

 

20. NEDJELJA KROZ GODINU

 

14.08.2022. 

KROZ TJEDAN SLAVIMO:

Ponedjeljak: UZNESENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE NA NEBO – VELIKA GOSPA. Mise su po nedjeljnom rasporedu. Svečano se slavi u našoj Katedrali i u župi Biškupec. Detalje proslave u Biškupcu možete vidjeti na plakatu u oglasnoj ploči pred crkvom.

Utorak: sv. Rok, trećoredac, zaštitnik od kuge. Svečano se slavi u kapelici kod Varteksa. Tamo su svete mise u 7, u 9 i u 18 sati. Pohodite ovu zavjetnu kapelu grada Varaždina sagrađenu 1715. godine, na čast sv. Roku  zaštitniku od kuge. U našoj župnoj crkvi mise su po rasporedu radnoga dana u 7, u 8,30 i u 19 sati.

Subota: sv. Bernard, opat i crkveni naučitelj.

Sljedeća nedjelja je 21. Kroz godinu.

Kroz ljeto sakupljamo novčane priloge za misijska vozila – MIVA. Svoj prilog možete ubaciti u škrabicu na dnu crkve.

U nedjelju 25. rujna 2022. godine u 17 sati bit će u parku iza Katedrale svečana liturgijska proslava 25. godišnjice Varaždinske biskupije. Svi ste pozvani! Toga dana neće biti poslijepodnevnih misa u cijeloj našoj Biskupiji, pa onda niti u našoj crkvi u 17 sati. Osim toga Biskupija povodom 25. obljetnice postojanja organizira zahvalno hodočašće u Rim od 16. do 22. listopada ove godine. Više informacija imate na oglasu ispred crkve ili WEB stranici biskupije. Tko želi ići neka se prijavi što prije.

Kupujte i čitajte katolički tisak.

 

 

 

DRAGI VJERNICI!

S OBZIROM NA SITUACIJU U KOJOJ SE
NALAZIMO, IMATE MOGUĆNOST UZETI
UPLATNICU SA ŽIRO-RAČUNOM NAŠE
ŽUPE SV. VIDA I OD KUĆE UPLATITI SVOJ
DAR – OBITELJSKI ILI DONACIJU ZA
ŽUPU SV. VIDA U VARAŽDINU.
OD SRCA VAM HVALA NA SVAKOJ VRSTI
POMOĆI!

Fra Mirko Kemiveš, župnik