www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

        

 

 26 . NEDJELJA  KROZ  GODINU

26.09.2021.  

 

Današnju nedjelju je papa Franjo posvetio molitvi za prognanike i izbjeglice, kojih u svijetu ima sve više a koji sve više kucaju na vrata i naše Domovine.

Danas u 18 sati bit će roditeljski sastanak za roditelje firmanika – vjeroučenika 8-ih razreda 2. i 6. Osnovne škole koji se pripremaju za primanje sakramenta sv. Potvrde u proljeće sljedeće godine.

Prošlog ponedjeljka započeo je redoviti župni vjeronauk za prvopričesnike iz 3. razreda i firmanike iz 8. razreda. Bez župnog vjeronauka nitko ne može primiti sakramente Crkve, ispovijed, prvu pričest niti sv. Potvrdu. Djeca neka dolaze na vjeronauk kroz parkiralište iz Milkovićeve ulice, dokle god se pred crkvom odvijaju radovi.

KROZ TJEDAN SLAVIMO:

Ponedjeljak: sv. Vinko Paulski

Utorak: bl. Inocent iz Berza, kapucin

Srijeda: sv. Mihael, Gabrijel i Rafael, arkanđeli

Četvrtak: sv. Jeronim, crkveni naučitelj

Petak: sv. Terezija od Djeteta Isusa, karmelićanka

Subota: sv. Anđeli čuvari

Sljedeća nedjelja je 27. Kroz godinu. To je prva nedjelja u mjesecu, sabiru se novčani prilozi za odgoj i obrazovanje svećeničkih i redovničkih kandidata. Iza večernje svete mise bit će obred Preminuća sv. Franje.

Odrasli, koji još nisu kršteni, ili nisu primili sakramente svete pričesti i sv. Potvrde, ako to žele, mogu doći svaki petak u 18 sati na pouku, kako bi upoznali kršćansku vjeru i u Uskrsnoj noći primili potrebne sakramente.

Navještaj đakonskog ređenja – Bogoslovi iz naše župe, gospodin Marko Pintarić i gospodin Krunoslav Sajko mole našega biskupa da kao svećenički kandidati budu zaređeni za đakone Varaždinske biskupije. Molimo vjernike naše župne zajednice koji ih poznaju, da, ako postoje neke smetnje koje bi priječile njihovo primanje svetog reda đakonata, da to priopće župniku ove župe ili varaždinskom biskupu. Đakonsko ređenje predviđeno je za subotu 2. listopada u 10,30 u našoj katedrali. Sve vjernike pozivamo da se mole za ova dva naša kandidata, koji će, nadamo se uskoro, u proljeće sljedeće godine biti zaređeni za svećenike.

Čitajte katolički TISAK!

 

 

 

 

DRAGI VJERNICI!

S OBZIROM NA SITUACIJU U KOJOJ SE
NALAZIMO, IMATE MOGUĆNOST UZETI
UPLATNICU SA ŽIRO-RAČUNOM NAŠE
ŽUPE SV. VIDA I OD KUĆE UPLATITI SVOJ
DAR – OBITELJSKI ILI DONACIJU ZA
ŽUPU SV. VIDA U VARAŽDINU.
OD SRCA VAM HVALA NA SVAKOJ VRSTI
POMOĆI!

Fra Mirko Kemiveš, župnik