www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

 Liturgijska godina "B"

 

 

25. NEDJELJA KROZ GODINU.

23.09.2018.

Danas u 18 sati je roditeljski sastanak za roditelje one djece osmih razreda 2. i 6. Osnovne škole koja žele pohađati župni vjeronauk kako bi u proljeće druge godine mogli primiti sakrament svete potvrde.

Svaki ponedjeljak nakon večernje svete mise u 19,30 imat ćemo vjeronauk za srednjoškolce i mlade. Pozvani su svi koji žele što bolje upoznati svoju vjeru, kako bi mogli po njoj živjeti i svjedočiti je svojim životom.

Četvrtak: sv. Vinko Paulski, svećenik

Subota: sv. Mihael, Gabrijel i Rafael –arkanđeli. Svečano se slavi u župi Sračinec.

Iza večernje mise bit će klanjanje Presvetom koje će trajati sve do jutra, koje organizira udruga Betlehem.

Svakog petka ili subote u 17 sati je pouka za one odrasle koji žele primiti sakrament krštenja, pričesti i sv. potvrde.

Sljedeća nedjelja je 26. kroz godinu. Mise su po običaju. U 18 sati bit će roditeljski sastanak za roditelje one djece trećih razreda 2. i 6. Osnovne škole koja žele primiti sakrament svete pričesti u proljeće sljedeće godine.

 

 

INFORMACIJE ZA SVI KOJI SE ŽELE VJENČATI

U ŽUPI SVETOG VIDA U VARAŽDINU

Kapucinski trg 7 - Tel. 042/213 do 550

1. Najprije dolazite i dogovorite se o terminima ženidbe , da vas uvrstimo u kalendar događaja u župi, jer ima i drugih koji žele vjenčati (možda na isto vrijeme).

2.      GDJE stanujete . Barem jedno - zaručnik ili zaručnica, treba biti član naše župe, tj. stanovati u našu župu. Ako ni Jedno NE stanuje u Nasu župu, tada Je potrebno SUGLASNOST ŽUPNIKA ZA VJENČANJE Izvan vlastitog župa, koju izdaje župnik zaručnika ILI zaručnice.

3.      GDJE STE kršteni ? Za vjenčanje Je required KRSNI POPIS (NE stariji OD 6 mjeseci) Iz župa GDJE Ste kršćani, Osima ako Je kršteni u župi sv. Vida u Varaždinu, onda ne treba krsni popis.

4. javite se na tečaj PRIPRAVE ZA brak u varaždinskoj biskupiji (ILI nekoj drugoj biskupiji ako šta je to prikladno) i donesite POTVRDU O pohađanju odjeća tečaja. predhodno i ja ću vam ati raspored Tečajeva i prijavnicu.

5.      Mjesec i pol prije, javite se na matični URED , gdje ćete dobiti Zelene formulare o ispunjavanju predpostavki za sklapanje ženidbe u vjerskom obliku (državni vjenčanje).

6.      Mjesec dana prije ženidbe javite se ovom župnom uredu s prikupljenim svim dokumentima (krsnim listovima, dopušteno za ženidbu izvan vlastitog župa, ako je potrebno, s dokumentima Iz Matičnog ureda i potvrde o obavljenom tečaju pripreme za brak) kako bismo započeli POSTUPAK ZA ŽENIDBU , t adu priliku treba navijestiti zaručnike u župi u kojoj živi. Tada trebate znati imena i prezimena kumova, zanimanje i adresu.

7.      U četvrtak prije ženidbe  (Koja je obično u subotu poslijepodne) u 18,50 dođite na sv. ispovijed, misu i pričest da se duhovno pripremite za ovaj važan čin. Iza dolazi u Župni ured da zajednički prođu Obred vjenčanja i dogovorimo sve detalje oko sakramenta vjenčanja.