www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

 

OGLASI ZA

DVADESETDRUGU NEDJELJU  KROZ  GODINU

21.08.2016.

 

Mise su po običaju.
Danas je u Ludbregu – u svetištu Predragocjene Krvi Kristove  – hodočasnička misa za stare, bolesne i karitativno osoblje  je u svetištu na otvorenom u 11 sati.
Ponedjeljak: Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja
Subota: sv. Grgur Veliki, papa i crkveni naučitelj
Sljedeća nedjelja 23. kroz godinu. Mise su po običaju. To je prva nedjelja u mjesecu – sabiru se prilozi za odgoj i obrazovanje svećeničkih i redovničkih kandidata. U Ludbregu – u svetištu Predragocjene Krvi Kristove središnje slavlje Svete Nedjelje – hodočasnička je u svetištu na otvorenom u 11 sati.
Franjevački svjetovni red (OFS) poziva vas da se uključite u akciju Socijalne samoposluge „Kruh sv. Antuna“ kojom se prikupljaju trajne živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebitije obitelji i pojedince. Svoj prilog možete donijeti na portu Kapucinskog samostana.  Unaprijed hvala svim dobročiniteljima!
Hrvatski Caritas poziva sve vjernike i građane dobre volje da se uključe u akciju prikupljanja novčane pomoći za postradale u potresu u Italiji. Novčani prilog možete ubaciti u škrabicu na sredini crkve ili uplatiti na njihov žiro račun koji možete vidjeti na oglasnoj ploči pred crkvom.

Informacije za one koji se žele vjenčati

u župi sv. Vida u Varaždinu

Kapucinski trg 7 – tel. 042/213-550

1.      Najprije dođite i dogovorite se o terminu ženidbe, da Vas uvrstimo u kalendar događaja u župi, jer ima i drugih koji se žele vjenčati (možda u to isto vrijeme).

2.      Gdje stanujete. Barem jedan – zaručnik ili zaručnica treba biti član naše župe, tj. stanovati u našoj župi. Ako niti jedan ne stanuje u našoj župi, onda je potrebna SUGLASNOST ŽUPNIKA ZA VJENČANJE IZVAN VLASTITE ŽUPE, koju izdaje župnik zaručnika ili zaručnice.

3.      Gdje ste kršteni? Za vjenčanje je potreban KRSNI LIST (ne stariji od 6 mjeseci) iz župe gdje ste kršteni, osim ako ste kršteni u župi sv. Vida u Varaždinu, onda ne treba krsni list.

4.      Javite se na TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK u varaždinskoj biskupiji (ili nekoj drugoj biskupiji ako Vam je to prikladno) i donesite POTVRDU o pohađanju tog tečaja. Mi ćemo Vam dati raspored Tečajeva i prijavnicu.

5.      Mjesec i pol prije, javite se na MATIČNI URED, gdje ćete dobiti zelene formulare o ispunjavanju pretpostavki za sklapanje ženidbe  u vjerskom obliku (državno vjenčanje).

6.      Mjesec dana prije ženidbe javite se ovom župnom uredu sa svim prikupljenim dokumentima (krsnim listovima, dopuštenjem za ženidbu izvan vlastite župe, ako je potrebna, sa dokumentima iz Matičnog ureda i potvrdama o obavljenom Tečaju priprave za brak) kako bismo započeli POSTUPAK ZA ŽENIDBU.  Tom prilikom treba navijestiti zaručnike u župi u kojoj žive. Tada trebate znati ime i prezime kumova, zanimanje i adresu.

7.      U četvrtak prije ženidbe (koja je obično u subotu poslijepodne), u 18,50 dođite na sv. ispovijed, misu i pričest da se duhovno pripremite za ovaj važan čin. Iza mise dođite u župni ured da zajednički prođemo Obred vjenčanja i dogovorimo sve detalje oko same proslave vjenčanja.