www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

 

OGLASI ZA

DVADESETIOSMU

NEDJELJU KROZ GODINU

11. listopad 2015.

Mise su po običaju.

U četvrtak 8. listopada bila je 54. obljetnica postojanja ove naše župne zajednice sv. Vida, koja je uspostavljena 8. listopada 1961. Budimo zahvalni svima koji su svoje živote ugradili u napredak i rast ove župe i neka nas i nadalje prati Božji blagoslov.

Četvrtak. Sv. Terezija Avilska, karmelićanka, djevica i crkvena naučiteljica. Iza večernje mise u 19 sati bit će KLANJANJE PRESVETOM OLTARSKOM SAKRAMENTU

Subota: sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik.

Oni vjeroučenici koji nisu mogli doći na zajedničku svetu ispovijed mogu se ispovjediti prije svake svete mise. Župni vjeronauk odvija se prema redovitom rasporedu kojega možete vidjeti na oglasnoj ploči ili na WEB stranici naše župe. Potičemo roditelje da šalju svoju djecu i na župni vjeronauk i na nedjeljnu svetu misu.

Sljedeća nedjelja 29. kroz godinu. Mise su po običaju.

Franjevački svjetovni red (OFS) poziva vas da se uključite u akciju Socijalne samoposluge „Kruh sv. Antuna“ kojom se prikupljaju trajne živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebitije obitelji i pojedince. Svoj prilog možete donijeti na portu Kapucinskog samostana do 20. u mjesecu. Unaprijed hvala svim dobročiniteljima!

Franjevački svjetovni red (OFS) poziva sve vjernike koji se žele uključiti u djelovanje Crkve po primjeru sv. Franje Asiškog, da se pridruže našem Mjesnom bratstvu sv. Feliks. Više informacija možete dobiti svakog ponedjeljka nakon večernje svete mise i na porti Kapucinskog samostana.

Pozivamo sve odrasle koji nisu primili sakramente kršćanske inicijacije – uvođenja u kršćansku vjeru – krštenje, ili sv. pričest ili sv. potvrdu, da se jave svakog petka ili subote u 17 sati – na vjeronauk za odrasle – i tako se pripremaju za primanje tih sakramenata za Uskrs.

Danas i sljedeće nedjelje moći ćete ispred crkve kupiti svijeće za groblje po 10 kuna kojima potpomažete Caritas Varaždinske biskupije

 

Od Udruge BETLEHEM Varaždin dobili smo sljedeći apel:

"Dragi župljani, početkom jeseni Udruga Betlehem Varaždin kreće u novu molitvenu inicijativu za prestanak pobačaja u svijetu - pozivamo Vas da im se pridružite od 23. rujna do 01. studenog o.g. svaki dan, sedam dana u tjednu ispred Opće bolnice Varaždin od 7 do 10 sati ujutro u miroljubivom bdijenju.  Jeste li znali da danas u svijetu više ljudi umire od pobačaja nego od gladi, ratova i bolesti zajedno?!?  Ovu inicijativu su blagoslovili i naši biskupi i papa Franjo. Dođite, miroljubivim prisustvom izađimo ususret obiteljima, darujmo poruku o djelotvornoj zaštiti ljudskog života, dostojanstva i svetosti. Pozovite i svoje bližnje na molitvu, post i bdjenje.  – poručije Udruga Betlehem Varaždin"