www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

 

OGLASI ZA

ŠESTU VAZMENU

 NEDJELJU

01.05.2016.

 

Na Banfici se slavi sv. Josip radnik – zaštitnik župe. Danas je prva nedjelja u mjesecu, sabiru se prilozi za odgoj i obrazovanje svećeničkih i redovničkih kandidata.

Hvala svima koji su se odazvali humanitarnoj akciji pomoć siromašnim i ratom pogođenim žrtvama u Ukrajini. Sakupili smo 2000 kuna i predali u Biskupiju.

Kroz ovaj mjesec svake večeri imamo svibanjske pobožnosti u čast B. D. Marije. Obavljaju se svaki dan uz misu u 19 sati. Pola sata prije mise krunica, zatim litanije B. Dj. Marije i sv. misa s homilijom.

Ponedjeljak: sv. Atanazije, biskup i crkveni naučitelj; u 19,30 sati: ispovijed firmanika iz VI. Osnovne škole. Oni će kroz ovaj tjedan od utorka svaki dan dolaziti na sv. misu u 19 sati. Bit će to njihova duhovna priprava za primanje sakramenta sv. Potvrde.

Utorak: sv. Filip i jakov, apostoli:  na večernju misu u 19 dolazi biskupov delegat vlč. Mirko Horvatić, djelitelj sakramenta sv. Potvrde. On će imati susret s firmanicima i njihovim kumovima i roditeljima i ispitivat će firmanike o njihovom poznavanju vjeronauka.

Četvrtak: Uzašašće Gospodina našega Isusa Krista, svetkovina. Mise su po rasporedu radnoga dana u 7, 8,30 i 19 sati. Firmanici dolaze na misu redovito u 19 sati.

Petak – poslije mise u 19 sati podijelit ćemo firmanicima pristupnice za sv. Potvrdu.

Subota:  U 11 sati bit će sveta misa pod kojom će vjeroučenici 8. razreda VI. osnovne škole primiti sakrament sv. potvrde. Neka dođu bar pola sata prije, da njih i njihove kumove rasporedimo po klupama u crkvi.

Sljedeća nedjelja je 7. vazmena. Mise su po običaju. U 18 sati bit će sastanak roditelja ovogodišnjih prvopričesnika iz II. I VI. Osnovne škole.  

Obavijest o početku kateheza Neokatekumenskog puta u Varaždinu:

Ponedjeljkom i petkom u 20.15 sati (počevši od sutra, 25.04.) u našoj crkvi Sv. Vida započinju neokatekumenske kateheze za mlade i odrasle. Sve zainteresirane oni pozivaju: „Dođite i vidite kako je Krist zahvatio i promijenio živote konkretnih osoba te kako i danas želi ući u tvoj život i učiniti te sretnim“

 

 

Informacije za one koji se žele vjenčati

u župi sv. Vida u Varaždinu

Kapucinski trg 7 – tel. 042/213-550

1.      Najprije dođite i dogovorite se o terminu ženidbe, da Vas uvrstimo u kalendar događaja u župi, jer ima i drugih koji se žele vjenčati (možda u to isto vrijeme).

2.      Gdje stanujete. Barem jedan – zaručnik ili zaručnica treba biti član naše župe, tj. stanovati u našoj župi. Ako niti jedan ne stanuje u našoj župi, onda je potrebna SUGLASNOST ŽUPNIKA ZA VJENČANJE IZVAN VLASTITE ŽUPE, koju izdaje župnik zaručnika ili zaručnice.

3.      Gdje ste kršteni? Za vjenčanje je potreban KRSNI LIST (ne stariji od 6 mjeseci) iz župe gdje ste kršteni, osim ako ste kršteni u župi sv. Vida u Varaždinu, onda ne treba krsni list.

4.      Javite se na TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK u varaždinskoj biskupiji (ili nekoj drugoj biskupiji ako Vam je to prikladno) i donesite POTVRDU o pohađanju tog tečaja. Mi ćemo Vam dati raspored Tečajeva i prijavnicu.

5.      Mjesec i pol prije, javite se na MATIČNI URED, gdje ćete dobiti zelene formulare o ispunjavanju pretpostavki za sklapanje ženidbe  u vjerskom obliku (državno vjenčanje).

6.      Mjesec dana prije ženidbe javite se ovom župnom uredu sa svim prikupljenim dokumentima (krsnim listovima, dopuštenjem za ženidbu izvan vlastite župe, ako je potrebna, sa dokumentima iz Matičnog ureda i potvrdama o obavljenom Tečaju priprave za brak) kako bismo započeli POSTUPAK ZA ŽENIDBU.  Tom prilikom treba navijestiti zaručnike u župi u kojoj žive. Tada trebate znati ime i prezime kumova, zanimanje i adresu.

7.      U četvrtak prije ženidbe (koja je obično u subotu poslijepodne), u 18,50 dođite na sv. ispovijed, misu i pričest da se duhovno pripremite za ovaj važan čin. Iza mise dođite u župni ured da zajednički prođemo Obred vjenčanja i dogovorimo sve detalje oko same proslave vjenčanja.  

 

KRŠĆANSKA INICIJACIJA – KATEKUMENAT – KORIZMA 2016.

RODITELJSKI SASTANCI U KORIZMI 2014.
3. RAZREDI 2. i 6. OSNOVNE ŠKOLE – NEDJELJA 21. II. 2016. u 18 SATI
7. RAZREDI 2. i 6. OSNOVNE ŠKOLE – NEDJELJA 28. II. 2016. u 18 SATI
8. RAZREDI 2. i 6. OSNOVNE ŠKOLE – NEDJELJA 6. III. 2016. u 18 SATI

KATEKUMENSKI STUPNJEVI
Pretprvopričesnici – II. razredi – II. i VI. O.Š. – srijeda 17. II. u 19 sati
Prvopričesnici – III. razredi II. O.Š. – srijeda 24. II. u 19 sati
Prvopričesnici – III. razredi VI. O.Š. – srijeda 2. III. u 19 sati

PREDAJA SVETOGA PISMA – PRETPOTVRĐENICI
II. i VI. O.Š. – SUBOTA  12. III. u 19 SATI

PREDAJA VJERE – POTVRĐENICI
II. O.Š. – SRIJEDA 9. III. u 19 SATI
VI. O.Š. – SRIJEDA 16. III. u 19 SATI

KATEKUMENI
SUBOTA 13. II. 2016. u 19 SATI
SUBOTA 5. III. 2016. U 19 SATI
VELIKA SRIJEDA 23. III. 2016.  u 19 SATI
--------------------------------------------------------------------
ISPOVIJEDI – KORIZMA 2016.

SUBOTA 12. III. 2016. (prije V. korizmene nedjelje)

9 sati – 4. i 5, razredi II. i VI. Osnovne škole
10 sati – 6. i 7. razredi II. i VI, Osnovne škole

UTORAK 8. III. u 19,30. sati – 8. razredi II. Osnovne škole
UTORAK, 15. III. u 19,30 sati – 8. razredi VI. Osnovne škole
---------------------------------------------------------
VELIKI UTORAK 22. III. u 18,30 – ispovijed mladi i odrasli
----------------------------------------------------------