www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

 

OGLASI ZA

SVETKOVINU DUHOVA

- PEDESETNICU -


24. svibnja 2015.

 

 

Danas Crkva slavi svetkovinu Duhova, kojom završava uskrsno vrijeme. Svete mise su po običaju. Danas u 11 sati u varaždinskoj katedrali naši firmanici iz II. i VI. Osnovne škole primaju sakrament svete potvrde. Preporučujemo ih u Vaše molitve, da ustraju u vjerskom i duhovnom životu.
Sutra počinje najuža priprava prvopričesnika iz II. Osnovne škole koja traje svaki dan do petka 29. svibnja s početkom u 16 sati. Prva sveta ispovijed je u subotu, 30. svibnja s početkom u 14.30 sati. Prva pričest bit će sljedeće nedjelje u 10 sati. Prvopričesnici toga dana neka dođu do 9,15 da ih se može fotografirati i postaviti u red.
Kroz ovaj tjedan Crkva slavi:
Ponedjeljak:  Blažena Djevica Marija – Majka Crkve
Utorak: sv. Filip Neri, svećenik
Četvrtak: Obljetnica posvete stolne crkve – naše varaždinske katedrale
Sljedeća nedjelja – svetkovina PRESVETOG TROJSTVA. Naša župna – kapucinska crkva posvećena je Presvetom Trojstvu. Mise su po običaju. Te nedjelje je prva pričest vjeroučenika II. osnovne škole u 10 sati.
Nastavljamo sa sakupljanjem novčanih priloga za žrtve potresa u Nepalu koje možete ubaciti u škrabice na sredini crkve. Hvala svima koji su se do sada uključili u ovu humanitarnu akciju.