www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

 

OGLASI ZA

DVADESETŠESTU NEDJELJU  KROZ  GODINU

25.09..2016.

 

Mise su po običaju. U 18 sati je susret vjeroučitelja naše župe.
Utorak: sv. Vinko Paulski, osnivač Reda sestara milosrdnica
Srijeda. Bl. Inocent iz Berza, kapucin
Četvrtak: sv. Mihael, Gabrijel i Rafael, arkanđeli. Svečano se slavi u župi Sračinec
Petak: sv. Jeronim, svećenik i crkveni naučitelj. U 18 sati u našoj katedrali je misa koju predvodi naš biskup mons. Josip Mrzljak povodom 19. obljetnice ustanovljenja Varaždinske biskupije. Poslije mise u 19 sati je u dvorani Biskupskog ordinarijata, Pavlinska 4, predstavljanje fotomonografije „SAKRALNA BAŠTINA VARAŽDINA“
Subota: sv. Terezija od Djeteta Isusa, karmelićanka i crkvena naučiteljica. U našoj dvorani Božjeg naroda održat će se dio predavanja u sklopu održavanja Sedmog hrvatskog žrtvoslovnog kongresa pod nazivom: PAMĆENJE I POVJESNA ISTINA O ŽRTVAMA, pod pokroviteljstvom varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka. Predavanja će biti od 11 sati do 15,30.
Sljedeća nedjelja je 27. kroz godinu. To je prva nedjelja u mjesecu, sabiru se prilozi za odgoj i obrazovanje svećeničkih i redovničkih kandidata.
Franjevački svjetovni red (OFS) poziva vas da se uključite u akciju Socijalne samoposluge „Kruh sv. Antuna“ kojom se prikupljaju trajne živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebitije obitelji i pojedince, kojih sada već ima preko 1000. Svoj prilog možete donijeti na portu Kapucinskog samostana. Unaprijed hvala svim dobročiniteljima!
Župni vjeronauk održava se prema rasporedu kojega možete vidjeti pred crkvom ili na WEB stranici župe.
Odrasli koji nisu kršteni ili nisu primili sakramente pričesti, svete potvrde – neka se jave u petak ili subotu u 17 sati, kako bi započeli pouku za primanje sakramenata.

Informacije za one koji se žele vjenčati

u župi sv. Vida u Varaždinu

Kapucinski trg 7 – tel. 042/213-550

1.      Najprije dođite i dogovorite se o terminu ženidbe, da Vas uvrstimo u kalendar događaja u župi, jer ima i drugih koji se žele vjenčati (možda u to isto vrijeme).

2.      Gdje stanujete. Barem jedan – zaručnik ili zaručnica treba biti član naše župe, tj. stanovati u našoj župi. Ako niti jedan ne stanuje u našoj župi, onda je potrebna SUGLASNOST ŽUPNIKA ZA VJENČANJE IZVAN VLASTITE ŽUPE, koju izdaje župnik zaručnika ili zaručnice.

3.      Gdje ste kršteni? Za vjenčanje je potreban KRSNI LIST (ne stariji od 6 mjeseci) iz župe gdje ste kršteni, osim ako ste kršteni u župi sv. Vida u Varaždinu, onda ne treba krsni list.

4.      Javite se na TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK u varaždinskoj biskupiji (ili nekoj drugoj biskupiji ako Vam je to prikladno) i donesite POTVRDU o pohađanju tog tečaja. Mi ćemo Vam dati raspored Tečajeva i prijavnicu.

5.      Mjesec i pol prije, javite se na MATIČNI URED, gdje ćete dobiti zelene formulare o ispunjavanju pretpostavki za sklapanje ženidbe  u vjerskom obliku (državno vjenčanje).

6.      Mjesec dana prije ženidbe javite se ovom župnom uredu sa svim prikupljenim dokumentima (krsnim listovima, dopuštenjem za ženidbu izvan vlastite župe, ako je potrebna, sa dokumentima iz Matičnog ureda i potvrdama o obavljenom Tečaju priprave za brak) kako bismo započeli POSTUPAK ZA ŽENIDBU.  Tom prilikom treba navijestiti zaručnike u župi u kojoj žive. Tada trebate znati ime i prezime kumova, zanimanje i adresu.

7.      U četvrtak prije ženidbe (koja je obično u subotu poslijepodne), u 18,50 dođite na sv. ispovijed, misu i pričest da se duhovno pripremite za ovaj važan čin. Iza mise dođite u župni ured da zajednički prođemo Obred vjenčanja i dogovorimo sve detalje oko same proslave vjenčanja.  

http://www.zupa-vid-varazdin.hr/vjeronauk/

RASPORED ŽUPNOG VJERONAUKA
ZA ŠKOLSKU GODINU 2016./2017.


II. razred – II. Osnovna škola – ponedjeljak u 16 – A i B razredi I. tjedan
II. razred – II. Osnovna škola – ponedjeljak u 16 – C i D razredi II. tjedan

II. razred – VI. Osnovna škola – ponedjeljak u 17 - A i B razredi I. tjedan
II. razred – VI. Osnovna škola – ponedjeljak u 17 - C i D razredi II. tjedan

III. razred – A B - II. Osnovne škole –   utorak u 16
III. razred – C D - II. Osnovne škole –   utorak u 17

III. razred – A i B - VI. Osnovne škole –  srijeda u 16
III. razred – C i D - VI. Osnovne škole –  srijeda u 17

IV. razred – II. i VI. Osnovna škola –   četvrtak u 16
V. razred – II. i VI. Osnovna škola –   četvrtak u 17

VI. i  VII.  razred – II. i VI. Osnovna škola –  petak u 17,00


VIII. razred – firmanici:

II. osnovna škola – u 18 sati - ponedjeljak A razred, utorak B razred, srijeda C razred, četvrtak D razred.

VI. osnovna škola  - subota – 9 sati A razred; 9,45 sati B razred; 10,30 sati C razred; 11,15 sati D razred

Srednjoškolci – utorkom u 19,30 (iza mise)


„AKO VJERU NE POZNAJEMO, NE MOŽEMO JE NI SLAVITI, NI ŽIVJETI, NITI ŽIVOTOM SVJEDOČITI“