www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

Liturgijska godina „A“

27. srpnja 2014. 

SEDAMNAESTA  NEDJELJA KROZ GODINU

 

Mise su po običaju.

Utorak: sv. Marta
Četvrtak: sv. Ignacije Loyolski, osnivač Isusovačkog reda
Petak: sv. Alfoz Marija de Liguori, biskup i crkveni naučitelj
Subota: Bl. Dj. Marija Anđeoska – Porciunkula.
U našoj kapucinskoj crkvi je godišnje cjelodnevno klanjanje Isusu u Pesvetom Oltarskom sakramentu – tzv. „godišnje klečanje“.
Mise su po rasporedu radnoga dana u 7; 8,30 i 19 sati. Presveto će biti izloženo prije podne iza mise u 7 sati do 12 sati i poslijepodne od 16,30 sati. Od 18 sati je svečano zajedničko klanjanje koje završava misom u 19 sati.
Toga dana može se dobiti potpuni oprost uz uvjet da se pohodi crkva, ispovijedi ako smo u teškom grijehu, pričesti, izmoli „Oče naš“ i „Vjerujem“ te da se moli na nakanu sv. Oca pape.

Sljedeća nedjelja je 18. kroz godinu. Mise su po običaju. To je prva nedjelja u mjesecu, sabiru se prilozi za odgoj i školovanje svećeničkih i redovničkih kandidata.

Kroz mjesec srpanj i kolovoz sakupljamo Vaše novčane priloge za Misijska vozila koja su potrebna našim misionarima u Africi kako bi mogli obavljati svoju zadaću naviještanja i svjedočenja Radosne vijesti. Svoj prilog možete ubaciti u škrabicu na sredini crkve gdje piše MIVA – HRVATSKA – Misijska vozila. Prošloga ljeta smo bili jedni od boljih u sakupljanju novčanih priloga.