www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

 Liturgijska godina "B"

 

 

19. NEDJELJA KROZ GODINU .

12.08..2018.

Ponedjeljak: bl. Marko iz Aviana, kapucin


Utorak: sv. Maksimilijan Marija Kolbe, konvenualac, mučenik


Večernja misa u 19 sati toga dana je MISA BDIJENJA SVETKOVINE UZNESENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE NA NEBO.
Srijeda: SVETKOVINA UZNESENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE NA NEBO, svetkovina. Mise su po nedjeljnom rasporedu. Svečano se slavi u našoj Katedrali i u župi Biškupec.


Četvrtak: sv. Rok, trećoredac. Svečano se slavi u kapeli kod Varteksa. Tamo su svete mise u 7; 9; i 18 sati.


Sljedeća nedjelja je 20. kroz godinu. Mise su po običaju.


Papinska misijska djela Hrvatske i ove godine pokrenula je godišnju akciju – MIVA (Misijska vozila) Hrvatska. Prikupljena sredstva bit će namijenjena misionarima za kupnju potrebnih vozila. Prošlogodišnjim prikupljenim iznosom nabavljeno je 5 terenskih vozila, a jedno od njih dobio je i naš Kapucin, misionar u Boliviji, fra Ivica Vrbić. Svoj novčani prilog možete ubaciti u škrabicu na dnu crkve tijekom cijeloga ljeta.

 

 

 

INFORMACIJE ZA SVI KOJI SE ŽELE VJENČATI

U ŽUPI SVETOG VIDA U VARAŽDINU

Kapucinski trg 7 - Tel. 042/213 do 550

1. Najprije dolazite i dogovorite se o terminima ženidbe , da vas uvrstimo u kalendar događaja u župi, jer ima i drugih koji žele vjenčati (možda na isto vrijeme).

2.      GDJE stanujete . Barem jedno - zaručnik ili zaručnica, treba biti član naše župe, tj. stanovati u našu župu. Ako ni Jedno NE stanuje u Nasu župu, tada Je potrebno SUGLASNOST ŽUPNIKA ZA VJENČANJE Izvan vlastitog župa, koju izdaje župnik zaručnika ILI zaručnice.

3.      GDJE STE kršteni ? Za vjenčanje Je required KRSNI POPIS (NE stariji OD 6 mjeseci) Iz župa GDJE Ste kršćani, Osima ako Je kršteni u župi sv. Vida u Varaždinu, onda ne treba krsni popis.

4. javite se na tečaj PRIPRAVE ZA brak u varaždinskoj biskupiji (ILI nekoj drugoj biskupiji ako šta je to prikladno) i donesite POTVRDU O pohađanju odjeća tečaja. predhodno i ja ću vam ati raspored Tečajeva i prijavnicu.

5.      Mjesec i pol prije, javite se na matični URED , gdje ćete dobiti Zelene formulare o ispunjavanju predpostavki za sklapanje ženidbe u vjerskom obliku (državni vjenčanje).

6.      Mjesec dana prije ženidbe javite se ovom župnom uredu s prikupljenim svim dokumentima (krsnim listovima, dopušteno za ženidbu izvan vlastitog župa, ako je potrebno, s dokumentima Iz Matičnog ureda i potvrde o obavljenom tečaju pripreme za brak) kako bismo započeli POSTUPAK ZA ŽENIDBU , t adu priliku treba navijestiti zaručnike u župi u kojoj živi. Tada trebate znati imena i prezimena kumova, zanimanje i adresu.

7.      U četvrtak prije ženidbe  (Koja je obično u subotu poslijepodne) u 18,50 dođite na sv. ispovijed, misu i pričest da se duhovno pripremite za ovaj važan čin. Iza se dolazi u Župni ured da zajednički prođu Obred vjenčanja i dogovorimo sve detalje oko sakramenta vjenčanja.