www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

 Liturgijska godina "B"

 

 

31. NEDJELJA KROZ GODINU.

2018/11/04.

Danas je prva nedjelja u mjesecu - sabiru se novčani prilozi za odgoj i obrazovanje svečeničkih i redovničkih kandidata.

Kod je u 10 sati, naš pater Bono Zvonimir Šagi će proslaviti svoj DIJAMANTNI JUBILEJ - 60. obljetnicu svećeništva.


Petak: Posveta Lateranske bazilike


Subota: sv. Leon Veliki, papa i crkveni naučitelj


Sljedeća nedjelja je 32. kroz godinu.

 
Franjevački svjetovni red (OFS) poziva da se uključite u akciju Socijalne samoposluge "Kruh sv. Antuna "kojom se prikupljaju trajne živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebitije obitelji i pojedinaca. Svoj prilog možete donijeti na luku Kapucinskog samostana. Unaprijed hvala svim dobročiniteljima!

Datume prve pričesti i podjele sakramenta svete potvrde možete vidjeti na oglasnoj ploči ispred crkve i ispod, na ovoj stranici.

 

 

 

 

 

ŽUPA SV. VIDA - VARAŽDIN


DATUMI SVETE POTVRDE I PRVIH PRIČESTI - 2019.


Sv. potvrda


VI. Osnovna škola - subota 4. V. 2019. u 11 sati
II. osnovna škola - subota 11. V. 2019. u 11 sati


Prva sveta pričest


VI. Osnovna škola - nedjelja 19. V. 2019. u 10 sati
II. osnovna škola - nedjelja 26. V. 2019. u 10 sati

 


 

INFORMACIJE ZA SVI KOJI SE ŽELE VJENČATI

U ŽUPI SVETOG VIDA U VARAŽDINU

Kapucinski trg 7 - Tel. 042/213 do 550

1. Najprije dolazite i dogovorite se o terminima ženidbe , da vas uvrstimo u kalendar događaja u župi, jer ima i drugih koji žele vjenčati (možda na isto vrijeme).

2.      GDJE stanujete . Barem jedno - zaručnik ili zaručnica, treba biti član naše župe, tj. stanovati u našu župu. Ako ni Jedno ne stanuje u župu, tada je potrebno SUGLASNOST ŽUPNIKA ZA VJENČANJE Izvan vlastitog župa, kojeg izdaje župnik zaručnik ILI zaručnice.

3.      GDJE STE kršteni ? Za vjenčanje Je potreban KRSNI POPIS (NE stariji od 6 mjeseci) Iz župa GDJE Ste kršćani, Osima ako je kršteni u župi sv. Vida u Varaždinu, onda ne treba krsni popis.

4. javite se na tečaj PRIPRAVE ZA brak u varaždinskoj biskupiji (ILI neki drugi biskupi ako je to prikladno) i donijeti POTVRDU O pohađanju odjeća tečaja. predhodno i ja ću vam ati raspored Tečajeva i prijavnicu.

5.      Mjesec i pol prije, javite se na matični URED , gdje ćete dobiti Zelene formulare o ispunjavanju predpostavki za sklapanje ženidbe u vjerskom obliku (državni vjenčanje).

6.      Mjesec dana prije ženidbe javite se ovom župnom uredu s prikupljenim svim dokumentima (krsnim listovima, dopušteno za ženidbu izvan vlastitog župa, ako je potrebno, s dokumentima Iz Matičnog ureda i potvrde o obavljenom tečaju pripreme za brak) kako bismo započeli POSTUPAK ZA ŽENIDBU , t adu priliku treba navijestiti zaručnike u župi u kojoj živi. Tada trebate znati imena i prezimena kumova, zanimanje i adresu.

7.      U četvrtak prije ženidbe  (Koja je obično u subotu poslijepodne) u 18,50 dođite na sv. ispovijed, misu i pričest da se duhovno pripremite za ovaj važan čin. Iza dolazi u Župni ured da zajednički prođu Obred vjenčanja i dogovorimo sve detalje oko sakramenta vjenčanja.