www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

               

 

OGLASI ZA

3. NEDJELJU  KROZ  GODINU

15.01.2017.

 

Utorak: sv. Franjo Saleški, biskup i crkveni naučitelj

Srijeda: Obraćenje sv. Pavla apostola, završava ovogodišnja molitvena osmina za jedinstvo kršćana pod geslom: „POMIRENJE – LJUBAV NAS KRISTOVA OBUZIMA“.

Četvrtak: Sv. Timotej i Tito, biskupi

Petak: sv. Anđela Merici, djevica, osnivateljica Reda sestara Uršulinki – kod kojih se to svečano slavi

Subota: sv. Toma Akvinski, crkveni naučitelj

Sljedeća nedjelja je 4. kroz godinu.

Odrasli koji se pripremaju za krštenje i ostale sakramente (pričest i sv. potvrdu) imaju pouku svakog petka ili subote u 17 sati.

Župni vjeronauk odvija se prema uobičajenom rasporedu

Franjevački svjetovni red (OFS) poziva vas da se uključite u akciju Socijalne samoposluge „Kruh sv. Antuna“   „Daruj malo - pomozi puno“ kojom se prikupljaju trajne živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebitije obitelji i pojedince. Svoj prilog možete donijeti na portu Kapucinskog samostana do sljedeće nedjelje.  Unaprijed hvala svim dobročiniteljima!

Humanitarna udruga ZDENAC, koja se brine za napuštenu djecu u Venezueli, koja je u našoj župi gostovala 18. XII. 2016. zahvaljuje Vam na dobroti i iskazanom milosrđu. Tom prilikom oni su ovdje za tu djecu sakupili 4.777 kuna, na čemu vam od srca zahvaljuju.

 

 

 

 

DATUMI KRIZME I PRVE PRIČESTI U 2017. GODINI

-------------------------------------------------------------

SV. POTVRDA:

VI. O.Š. – subota 29. IV. 2017. u 11 sati

 

II. O.Š. – subota 6. V. 2017. u 11 sati

------------------------------------------------------------

PRVA PRIČEST:

VI. O.Š. – NEDJELJA 14. V. 2017. – u 10 SATI

 

II. O.Š. – NEDJELJA 21. V. 2017. – u 10 SATI

 

 

 

 

Informacije za one koji se žele vjenčati

u župi sv. Vida u Varaždinu

Kapucinski trg 7 – tel. 042/213-550

1.      Najprije dođite i dogovorite se o terminu ženidbe, da Vas uvrstimo u kalendar događaja u župi, jer ima i drugih koji se žele vjenčati (možda u to isto vrijeme).

2.      Gdje stanujete. Barem jedan – zaručnik ili zaručnica treba biti član naše župe, tj. stanovati u našoj župi. Ako niti jedan ne stanuje u našoj župi, onda je potrebna SUGLASNOST ŽUPNIKA ZA VJENČANJE IZVAN VLASTITE ŽUPE, koju izdaje župnik zaručnika ili zaručnice.

3.      Gdje ste kršteni? Za vjenčanje je potreban KRSNI LIST (ne stariji od 6 mjeseci) iz župe gdje ste kršteni, osim ako ste kršteni u župi sv. Vida u Varaždinu, onda ne treba krsni list.

4.      Javite se na TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK u varaždinskoj biskupiji (ili nekoj drugoj biskupiji ako Vam je to prikladno) i donesite POTVRDU o pohađanju tog tečaja. Mi ćemo Vam dati raspored Tečajeva i prijavnicu.

5.      Mjesec i pol prije, javite se na MATIČNI URED, gdje ćete dobiti zelene formulare o ispunjavanju pretpostavki za sklapanje ženidbe  u vjerskom obliku (državno vjenčanje).

6.      Mjesec dana prije ženidbe javite se ovom župnom uredu sa svim prikupljenim dokumentima (krsnim listovima, dopuštenjem za ženidbu izvan vlastite župe, ako je potrebna, sa dokumentima iz Matičnog ureda i potvrdama o obavljenom Tečaju priprave za brak) kako bismo započeli POSTUPAK ZA ŽENIDBU.  Tom prilikom treba navijestiti zaručnike u župi u kojoj žive. Tada trebate znati ime i prezime kumova, zanimanje i adresu.

7.      U četvrtak prije ženidbe (koja je obično u subotu poslijepodne), u 18,50 dođite na sv. ispovijed, misu i pričest da se duhovno pripremite za ovaj važan čin. Iza mise dođite u župni ured da zajednički prođemo Obred vjenčanja i dogovorimo sve detalje oko same proslave vjenčanja.