www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

 Liturgijska godina "B"

 

 

15. NEDJELJA KROZ GODINU .

15.07.2018.

Ponedjeljak:

Bl. Djevica Marija od Brda Karmela – Gospa Karmelska. Kod Franjevaca u 17,30 pozvani su svi nosioci Karmelskog Škapulara na susret i molitvu.

 

Petak:

sv. Ilija – prorok

 

Subota:

sv. Lovro Brindiški, kapucin, crkveni naučitelj

 


Sljedeća nedjelja je 16. Kroz godinu. Mise su po običaju. Kod Franjevaca se slavi Gospa Škapularska. Svečana sveta misa je u 18,30.
Papinska misijska djela Hrvatske i ove godine započinju godišnju akciju – MIVA (Misijska vozila) Hrvatska. Akcija započinje 22. srpnja, u nedjelju koja je između ostaloga posvećena i svetom Kristoforu, zaštitniku vozača, i to zato da bi se prikupila sredstva kojima bi se pomoglo našim misionarima u njihovim misijskim putovanjima. Prikupljena sredstva bit će namijenjena misionarima za kupnju potrebnih vozila. Prošlogodišnjim prikupljenim iznosom nabavljeno je 5 terenskih vozila, a jedno od njih dobio je i naš Kapucin, misionar u Boliviji, fra Ivica Vrbić. Svoj novčani prilog moći ćete ubaciti u škrabicu na dnu crkve tijekom cijeloga ljeta.

 

INFORMACIJE ZA SVI KOJI SE ŽELE VJENČATI

U ŽUPI SVETOG VIDA U VARAŽDINU

Kapucinski trg 7 - Tel. 042/213 do 550

1. Najprije dolazite i dogovorite se o terminima ženidbe , da vas uvrstimo u kalendar događaja u župi, jer ima i drugih koji žele vjenčati (možda na isto vrijeme).

2.      GDJE stanujete . Barem jedno - zaručnik ili zaručnica, treba biti član naše župe, tj. stanovati u našu župu. Ako ni Jedno NE stanuje u Nasu župu, tada Je potrebno SUGLASNOST ŽUPNIKA ZA VJENČANJE Izvan vlastitog župa, koju izdaje župnik zaručnika ILI zaručnice.

3.      GDJE STE kršteni ? Za vjenčanje Je required KRSNI POPIS (NE stariji OD 6 mjeseci) Iz župa GDJE Ste kršćani, Osima ako Je kršteni u župi sv. Vida u Varaždinu, onda ne treba krsni popis.

4. javite se na tečaj PRIPRAVE ZA brak u varaždinskoj biskupiji (ILI nekoj drugoj biskupiji ako šta je to prikladno) i donesite POTVRDU O pohađanju odjeća tečaja. predhodno i ja ću vam ati raspored Tečajeva i prijavnicu.

5.      Mjesec i pol prije, javite se na matični URED , gdje ćete dobiti Zelene formulare o ispunjavanju predpostavki za sklapanje ženidbe u vjerskom obliku (državni vjenčanje).

6.      Mjesec dana prije ženidbe javite se ovom župnom uredu s prikupljenim svim dokumentima (krsnim listovima, dopušteno za ženidbu izvan vlastitog župa, ako je potrebno, s dokumentima Iz Matičnog ureda i potvrde o obavljenom tečaju pripreme za brak) kako bismo započeli POSTUPAK ZA ŽENIDBU , t adu priliku treba navijestiti zaručnike u župi u kojoj živi. Tada trebate znati imena i prezimena kumova, zanimanje i adresu.

7.      U četvrtak prije ženidbe  (Koja je obično u subotu poslijepodne) u 18,50 dođite na sv. ispovijed, misu i pričest da se duhovno pripremite za ovaj važan čin. Iza se dolazi u Župni ured da zajednički prođu Obred vjenčanja i dogovorimo sve detalje oko sakramenta vjenčanja.