www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

 

 

2. NEDJELJA KROZ GODINU

 

20.01.2019. 

Prošloga petka započela je Molitvena osmina za jedinstvo kršćana pod biblijskim geslom: „Teži za samom pravdom“ iz Knjige Ponovljenog zavjeta 16. poglavlje.

U župi sv. Fabijana i Sebastijana danas se čuvaju kao zaštitnik njihove župe. Svečanu svijetu misu u 10 sati predvodi naš biskup. Vrijeme započinje Fabijanska osmina. Tema ove godine je „Sveti Josip - zaručnik Blažene Djevice Marije“. Program možete vidjeti pred crkvom.

Ponedjeljak: sv. Agneza, djevica i mučenica
Utorak: sv. Vinko, đakon
Četvrtak: sv. Franjo Saleški, biskup i crkveni naučitelj
Petak: Obraćenje sv. Pavla apostola - završetak molitvene osmine za jedinstvo kršćana.
Subota: sv. Timotej i Tito, biskupi

Sljedeća nedjelja je 3. Kroz godinu. Kod sestara Uršulinki slavi se blagdan svete Anđele Merici, njihove utemeljiteljice.

Sljedeće nedjelje pred našom crkvom djelatnika UDRUGE ZDENAC prodavat će prigodne suvenire, čiju kupnju pomažu misije i misionare.

Vjeronauk se odvija prema redovnom rasporedu.

Franjevački svjetski crveni (OFS) poziva vas da se uključite u akciju Socijalne samoposluge „Kruh sv. Antuna “kojom se prikupljaju životne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebitije obitelji i pojedince. Svoj prilog možete donijeti na portu Kapucinskog samostana. Unaprijed hvala svim dobročiniteljima!

 

 

 

ŽUPA SV. VIDA - VARAŽDIN


DATUMI SVETE POTVRDE I PRVIH PRIČESTI - 2019.


Sv. potvrda


VI. Osnovna škola - subota 4. V. 2019. u 11 sati
II. osnovna škola - subota 11. V. 2019. u 11 sati


Prva sveta pričest


VI. Osnovna škola - nedjelja 19. V. 2019. u 10 sati
II. osnovna škola - nedjelja 26. V. 2019. u 10 sati

 


 

INFORMACIJE ZA SVI KOJI SE ŽELE VJENČATI

U ŽUPI SVETOG VIDA U VARAŽDINU

Kapucinski trg 7 - Tel. 042/213 do 550

1. Najprije dolazite i dogovorite se o završetku žene , da se razvrstate u kalendar događaja u županiji, jer ima i drugih koji žele da se bave (možda na isto vrijeme).

2.      GDJE stanujete . Barem jedno - zaručnik ili zaručnica, treba biti član naše župe, tj. stanovati u našoj župu. Ako nije Jedno ne stanuje u župu, tada je potrebno SUGLASNOST ŽUPNIKA ZA VJENČANJE Izvan vlastitog župa, koja izdaje župnik zaručnik ILI zaručnice.

3.      GDJE STE kršteni ? Za vjenčanje je potreban KRSNI POPIS (NE stariji od 6 mjeseci) Iz župe GDJE Ste kršćani, Osima ako je kršteni u župi sv. Vida u Varaždinu, onda ne treba krsni popis.

4. javite se na tečaj PRIPRAVE ZA brak u varaždinskoj biskupiji (ILI neki drugi biskupi ako je to prikladno) i donijeti POTVRDU O pohađanju odjeća tečaja. predhodno i ja ću vam organizirati Tečajeva i prijavnicu.

5.      Mjesec i pol prije, javite se na matični URED , gdje ćete dobiti Zelene formulare o ispunjavanju predpostavki za sklapanje ženidbe u vjerskom obliku (državnom vjenčanje).

6.      Mjesec dana prije danain javite se ovaj županijski ured s prikupljenim svim dokumentima (krsnim listama, dopušten za ženidbu izvan vlastite županije, ako je potrebno, s dokumentima Iz Matičnog ureda i potvrdili da obavijest svoju prigodu za kočenje) kako bi započeli POSTUPAK ZA ŽENIDBU , t adu je potrebno navijestiti zaručnike u župi u kojoj živi. Tada trebate znati imena i prezimena kumova, zanimanje i adresu.

7.      U četvrtak prije ženidbe  (Koja je obično u subotu poslijepodne) u 18,50 dođite na sv. ispovijed, misu i pričem da se duhovno pripremite za ovaj važan čin. Iza dolazi u Župni ured da zajednički prođu Obred vjenčanja i dogovara sve detalje oko sakramenta vjenčanja.