www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

 

OGLASI ZA

TRIDESETU NEDJELJU  KROZ  GODINU

15.10.2016.

 

Petak: sv. Šimun i Juda Tadej, apostoli
Subota:  U dvorani Božjega naroda u 20 sati bit će VEČER S AUTOROM  - projekcija filma BOŽJI ČOVIK i predstavljanje knjige APOKALIPSA – RAT ZA DUŠE teologa i publicista iz Zagreba g. Dražena Bušića. Pozvani ste svi.
Slijedeća nedjelja – 31. kroz godinu. Mise su po običaju.

Sakupljaju je prilozi za misije u Boliviji koje možete ubaciti u jednu od dvije škrabice na dnu crkve. Odnedavno i mi hrvatski kapucini imamo misionara u Boliviji – to je kapucin fra Ivica Vrbić, donedavni župnik župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebačkoj Dubravi. Za njegovu misiju sakupljat ćemo sredstva tijekom cijelog ovoga mjeseca.


Vjeronauk se odvija prema uobičajenom rasporedu. Vjeronauk za mlade je svaki ponedjeljak iz večernje svete mise.


Pozivamo sve odrasle koji nisu primili sakramente kršćanske inicijacije – uvođenja u kršćansku vjeru – krštenje, sv. pričest ili sv. potvrdu, da se jave svakog petka ili subote u 17 sati na vjeronauk za odrasle i tako se pripremaju za primanje tih sakramenata za Uskrs.


Danas i sljedeće nedjelje možete ispred crkve kupiti svijeće za groblje po 10 kuna čime potpomažete Caritas Varaždinske biskupije.

 

 

Informacije za one koji se žele vjenčati

u župi sv. Vida u Varaždinu

Kapucinski trg 7 – tel. 042/213-550

1.      Najprije dođite i dogovorite se o terminu ženidbe, da Vas uvrstimo u kalendar događaja u župi, jer ima i drugih koji se žele vjenčati (možda u to isto vrijeme).

2.      Gdje stanujete. Barem jedan – zaručnik ili zaručnica treba biti član naše župe, tj. stanovati u našoj župi. Ako niti jedan ne stanuje u našoj župi, onda je potrebna SUGLASNOST ŽUPNIKA ZA VJENČANJE IZVAN VLASTITE ŽUPE, koju izdaje župnik zaručnika ili zaručnice.

3.      Gdje ste kršteni? Za vjenčanje je potreban KRSNI LIST (ne stariji od 6 mjeseci) iz župe gdje ste kršteni, osim ako ste kršteni u župi sv. Vida u Varaždinu, onda ne treba krsni list.

4.      Javite se na TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK u varaždinskoj biskupiji (ili nekoj drugoj biskupiji ako Vam je to prikladno) i donesite POTVRDU o pohađanju tog tečaja. Mi ćemo Vam dati raspored Tečajeva i prijavnicu.

5.      Mjesec i pol prije, javite se na MATIČNI URED, gdje ćete dobiti zelene formulare o ispunjavanju pretpostavki za sklapanje ženidbe  u vjerskom obliku (državno vjenčanje).

6.      Mjesec dana prije ženidbe javite se ovom župnom uredu sa svim prikupljenim dokumentima (krsnim listovima, dopuštenjem za ženidbu izvan vlastite župe, ako je potrebna, sa dokumentima iz Matičnog ureda i potvrdama o obavljenom Tečaju priprave za brak) kako bismo započeli POSTUPAK ZA ŽENIDBU.  Tom prilikom treba navijestiti zaručnike u župi u kojoj žive. Tada trebate znati ime i prezime kumova, zanimanje i adresu.

7.      U četvrtak prije ženidbe (koja je obično u subotu poslijepodne), u 18,50 dođite na sv. ispovijed, misu i pričest da se duhovno pripremite za ovaj važan čin. Iza mise dođite u župni ured da zajednički prođemo Obred vjenčanja i dogovorimo sve detalje oko same proslave vjenčanja.  

http://www.zupa-vid-varazdin.hr/vjeronauk/

RASPORED ŽUPNOG VJERONAUKA
ZA ŠKOLSKU GODINU 2016./2017.


II. razred – II. Osnovna škola – ponedjeljak u 16 – A i B razredi I. tjedan
II. razred – II. Osnovna škola – ponedjeljak u 16 – C i D razredi II. tjedan

II. razred – VI. Osnovna škola – ponedjeljak u 17 - A i B razredi I. tjedan
II. razred – VI. Osnovna škola – ponedjeljak u 17 - C i D razredi II. tjedan

III. razred – A B - II. Osnovne škole –   utorak u 16
III. razred – C D - II. Osnovne škole –   utorak u 17

III. razred – A i B - VI. Osnovne škole –  srijeda u 16
III. razred – C i D - VI. Osnovne škole –  srijeda u 17

IV. razred – II. i VI. Osnovna škola –   četvrtak u 16
V. razred – II. i VI. Osnovna škola –   četvrtak u 17

VI. i  VII.  razred – II. i VI. Osnovna škola –  petak u 17,00


VIII. razred – firmanici:

II. osnovna škola – u 18 sati - ponedjeljak A razred, utorak B razred, srijeda C razred, četvrtak D razred.

VI. osnovna škola  - subota – 9 sati A razred; 9,45 sati B razred; 10,30 sati C razred; 11,15 sati D razred

Srednjoškolci – utorkom u 19,30 (iza mise)


„AKO VJERU NE POZNAJEMO, NE MOŽEMO JE NI SLAVITI, NI ŽIVJETI, NITI ŽIVOTOM SVJEDOČITI“