www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

 

 

5. VAZMENA NEDJELJA 

 12. svibnja 2019.

Pod župnom misom u 10 sati je prva pričest vjeroučenika 3. razreda VI. Osnovne škole.
Sutra počinje najuža priprava prvopričesnika iz II. Osnovne škole, svaki dan do petka 24. svibnja s početkom u 16 sati. Prva sveta ispovijed je u subotu, 25. svibnja s početkom u 10 sati.


Ponedjeljak: sv. Bernardin Sijenski, franjevac


Petak: Posveta bazilike sv. Franje u Asizu


Sljedeća nedjelja je 6. vazmena. Pod župnom misom u 10 sati je prva pričest vjeroučenika 3. razreda II. Osnovne škole. Oni neka dođu u 9,15 ili najkasnije  pola sata ranije da se mogu fotografirati u našem unutarnjem – samostanskom dvorištu.

Franjevački svjetovni red (OFS) poziva vas da se uključite u akciju Socijalne samoposluge „Kruh sv. Antuna“ kojom se prikupljaju trajne živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebitije obitelji i pojedince. Svoj prilog možete donijeti na portu Kapucinskog samostana kad god vam to odgovara. Unaprijed hvala svim dobročiniteljima!

"U Varaždinu se od 13.-16.6. održava 16. Nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige. Naša župa bi trebala ugostiti 60-ak mladića na dva noćenja s petka na subotu i subote na nedjelju te im osigurati dva doručka i eventualno jednu večeru u subotu. Za sve ostalo brigu će voditi organizatori manifestacije. Molimo zainteresirane da se jave na portu samostana."

 

Prema tradiciji na Veliki četvrtak je pod misom održan i obred pranja nogu dvanaestorici župnih suradnika. Poslije miševi su apostoli “svećenici i ostalom braćom kapucinima bili na zajedničkoj večeri i fotografirali za uspomenu sa župnikom iz Mirkom Kemivešom.

 

 

ŽUPA SV. VIDA - VARAŽDIN


DATUMI SVETE POTVRDE I PRVIH PRIČESTI - 2019.


Sv. potvrda


VI. Osnovna škola - subota 4. V. 2019. u 11 sati
II. osnovna škola - subota 11. V. 2019. u 11 sati


Prva sveta pričest


VI. Osnovna škola - nedjelja 19. V. 2019. u 10 sati
II. osnovna škola - nedjelja 26. V. 2019. u 10 sati

 


 

INFORMACIJE ZA SVI KOJI SE ŽELE VJENČATI

U ŽUPI SVETOG VIDA U VARAŽDINU

Kapucinski trg 7 - Tel. 042/213 do 550

1. Najprije dođite i dogovorite se o terminu ženidbe, da Vas ubacimo u kalendar događaja u županiji, jer ima i drugih koji su željeli vjenčati (možda u isto vrijeme).


2. Gdje stanujete. Barem jedan - zaručnik ili zaručnica treba biti član naše župe, tj. stanovati u našoj župi. Ako se ne nalazite u našoj župi, potrebno vam je SUGLASNOST ŽUPNIKA ZA VJENČANJE IZVAN VLASTITE ŽUPE, koju izdaje župnik zaručnika ili zaručnice.


3. Gdje ste kršteni? Za vjenčanje je potreban KRSNI LIST (ne stariji od 6 mjeseci) iz župe gdje ste kršteni, osim ako ste kršteni u župi sv. Vida u Varaždinu, onda ne treba krsni list.


4. Javite se na TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK u varaždinskoj biskupiji (ili nekoj drugoj biskupiji ako Vam je to prikladno) i donesite POTVRDU o pohađanju tog tečaja. Mi ćemo Vam dati raspored Tečajeva i prijavnicu.


5. Mjesec i pol prije, javite se na MATIČNI URED, gdje ćete dobiti zelenu formulaciju o ispunjavanju pretpostavki za sklapanje ženidbe u vjerskom obliku (državno vjenčanje).


 6. Mjesec dana prije danaid javite se u ovom županijskom uredu sa svim prikupljenim dokumentima (popis, dopuštenje za žensku osobu izvan države - ako je potrebna, s dokumentacijom iz Matičnog ureda i potvrda o obavljenom poslu s kočnicom) kako bi započeli POSTUPAK ZA ŽENIDBU, Tom prilikom treba navijestiti zaručnike u župi u kojoj žive. Tom prilikom trebate znati imati i prezime i zanimanje, adresu i adresu.


7. U četvrtak prije ženidbe - što je obično u subotu poslijepodne, u 18,50 dođite na sv. ispovijed i misu i pričem da se duhovno pripremite za ovaj važan čin. Iza mise dođite u župni ured da zajednički prođemo Obred vjenčanja i dogovorimo sve detalje oko iste proslave vjenčanja.