www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

Liturgijska godina „A“

21. RUJAN 2014. 


DVADESET I PETA

NEDJELJA KROZ GODINU

 

Mise su po običaju.

Prošle nedjelje sakupili smo 1.750 kuna za dovršetak i uređenje crkve Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu. Svima koji su se uključili u tu akciju od srca zahvaljujemo. Jednako se zahvaljujemo svima koji su se uključili u akciju prikupljanja pomoći za socijalnu samoposlugu „Kruh sv. Ante“.

 

Budući da je započela nova školska i vjeronaučna godina, molimo i potičemo djecu, mladiće i djevojke i njihove roditelje da uzmu ozbiljno i školski i župni vjeronauk. Jedno i drugo je uvjet da mogu primiti prvu pričest i sv. potvrdu. Za sakramente ne priprema škola, nego župa. Osim vjeronauka obavezna je za kršćanski život i nedjeljna misa. Vjera nije tek znanje nego i životna praksa.

 

Ponedjeljak:   Bl. Ignacije iz Santhia, svećenik – Kapucin

 

Utorak:          sv. Pijo iz Pietrelcine, svećenik – Kapucin.

                       Toga dana u 18 sati u crkvi sv. Vida

                       na Vidovskom trgu bit će sveta misa

                       koju organizira Udruga Betlehem na

                       nakanu zaštite života i nerođenih.

Subota:          sv. Vinko Paulski, svećenik, osnivač

                       reda sestara Milosrdnica

 

Sljedeća nedjela je 26. kroz godinu. Mise su po običaju.

 

Priprava za odrasle koji žele primiti sakramente uvođenja u kršćansku vjeru – kršćanske inicijacije - je svaki petak i subotu u 17 sati. Zainteresirani neka se što prije jave na taj način da dođu na tu pouku.

 

Franjevački svjetovni red poziva sve vjernike koji se žele aktivnije uključiti u djelovanje Crkve po primjeru sv. Franje Asiškog, da se pridruže našem Mjesnom bratstvu sv. Feliks. Više informacija možete dobiti svakog ponedjeljka nakon večernje svete mise i na porti Kapucinskog samostana.