www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

Liturgijska Godina "B"

14. prosinac 2014. 

TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA 

"GAUDETE"

 

Mise su po uobičajenom rasporedu.

Treća nedjelja došašća već je više godina odlukom hrvatskih biskupa Nedjelja Caritasa. To je prigoda da svojim milodarima podupiremo župni, biskupijski i nacionalni Caritas i pokažemo zajedništvo s našim obiteljima koje trpe razne oskudice. Prikupljenim milodarima pomozimo im ublažiti grubu svakodnevicu. Dajmo svoj prilog: novčani, prema mogućnostima, i ne manje važno - molitveni. Nakana za ovu godinu je: Obitelj – svjedok zajedništva, vjere, života i ljubavi

 

Srijeda: Započinje božićna devetnica.  U 19,35 bit će Tribina srijedom na temu: "Naviještati Evanđelje obiteljima u našim okolnostima". Predavač – fra Bono Zvonimir Šagi.

Subota: u 9 sati ispovijed vjeroučenika – krizmanika 8. razreda VI. Osnovne škole, a u 10 sati onih iz II. Osnovne škole.

 

Tko u obitelji ima nekoga tko je star, bolestan i nepokretan te ne može dolaziti na misu, neka ga prijavi kod vratara u župnom uredu da ga možemo obići, ispovjediti i pričestiti uoči Božića.

Sve vas molimo da za božićnu ispovijed ne čekate zadnji čas, jer onda možda zbog prevelike gužve nećete doći na red.

 

Naši trećoreci pozivaju sve župljane da  svojim malim prilogom u trajnim ili polutrajnim prehrambenim artiklima ili higijenskim potrepštinama, koje mogu, potpomognu akciju sakupljanja za Socijalnu samoposlugu tako da između 15. i 20. svakog mjeseca predaju na porti samostana,. Nema premalog dara!

 

Sljedeća nedjelja je 4. nedjelja Došašća. Mise su po uobičajenom rasporedu.

 

 

 

DATUMI KRIZME I PRVE PRIČESTI U 2015. GODINI

SV. Potvrda:

II. I VI. O.Š. - DUHOVSKA NEDJELJA

24. svibnja 2015. u 11 SATI u KATEDRALI

 

PRVA PRIČEST:

VI. O.Š. - NEDJELJA 10. svibnja - u 10 SATI

 

II. O.Š. - NEDJELJA 31. svibnja - Presveto Trojstvo - u 10 SATI