www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

               

 

 

OGLASI  ZA

28. NEDJELJU  KROZ  GODINU

15.10.2017. 

 

 

Mise su po običaju.

Utorak: sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik

Srijeda: sv. Luka, evanđelist

Četvrtak: sv. Petar Alkantarski, franjevac

Sljedeća nedjelja je 29. kroz godinu.

Vjeronauk u župi odvija se prema rasporedu koji imate pred crkvom i na Web stranici župe.

Odrasli koji nisu kršteni ili nisu primili sakramente sv. Pričesti ili sv. Potvrde neka se jave svaki petak ili subote u 17 sati na pouku. Sakramente će primiti u Uskrsnoj noći.

Franjevački svjetovni red poziva vas da se uključite u akciju Socijalne samoposluge „Kruh sv. Antuna“ kojom se prikupljaju trajne živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebitije obitelji i pojedince. Svoj prilog možete donijeti na portu Kapucinskog samostana. Unaprijed hvala svim dobročiniteljima!

Ove i sljedećih nedjelja ispred crkve možete kupiti svijeću s nazivom „OVA SVIJEĆA GORI DULJE“ i tako svojim doprinosom od 10 kuna možete dati svoj doprinos Caritasu naše biskupije.

 

 

 

INFORMACIJE ZA SVE KOJI SE ŽELE VJENČATI

U ŽUPI SVETOG VIDA U VARAŽDINU

Kapucinski trg 7 - Tel. 042/213 do 550

1. Najprije dođite i dogovorite se o terminu ženidbe , da Vas uvrstimo u kalendar događaja u župi,jer ima i drugih koji se žele vjenčati (možda u isto se vrijeme).

2.      GDJE stanujete . Barem jedno - zaručnik ili zaručnica, treba biti član naše župe, tj. stanovati u našoj župi. Ako ni jedno ne stanuje u našoj župi, onda je potrebna SUGLASNOST ŽUPNIKA ZA VJENČANJE izvan vlastite župe, koju izdaje župnik zaručnika ili zaručnice.

3.      GDJE STE kršteni ? Za vjenčanje je potreban KRSNI LIST (ne stariji od 6 mjeseci) iz župe gdje ste kršteni, osim ako je kršteni u župi sv. Vida u Varaždinu, onda ne treba krsni list.

4.      Javite se na tečaj PRIPRAVE ZA BRAK u varaždinskoj biskupiji (ili nekoj drugoj biskupiji ako vam je to prikladno) i donesite POTVRDU o pohađanju tog tečaja. predhodnoi ćemo vam mi ati raspored Tečajeva i prijavnicu.

5.      Mjesec i pol prije, javite se na matični URED , GDJE ćete dobiti Zelene formulare o ispunjavanju pretpostavki za sklapanje ženidbe u vjerskom obliku (državno vjenčanje).

6.      Mjesec dana prije ženidbe javite se ovom župnom uredu sa prikupljenim svim dokumentima (krsnim listovima, dopuštenjem za ženidbu izvan vlastite župe, ako je potrebna, sa dokumentima Iz Matičnog ureda i potvrdama o obavljenom Tečaju priprave za brak) kako bismo započeli POSTUPAK ZA ŽENIDBU , tom prilikom treba navijestiti zaručnike u župi u kojoj žive. Tada trebate znati imena i prezimena kumova, zanimanje i adresu.

7.      U četvrtak prije ženidbe  (Koja je obično u subotu poslijepodne) u 18,50 dođite na sv. ispovijed, misu i pričest da se duhovno pripremite za ovaj važan čin. Iza mise dođite u Župni ured da zajednički prođemo Obred vjenčanja i dogovorimo sve detalje oko sakramenta vjenčanja.