www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

 

 

6. NEDJELJA KROZ GODINU

 

2019/3/2. 

Petak: Katedra sv. Petra


Subota: sv. Polikarp, biskup i mučenik


Sljedeća nedjelja je 7. Kroz godinu. Sljedeće nedjelje doći će nas posjetiti i zahvaliti za prikupljenu pomoć za misije u Boliviji naš kapucin fra Ivica Vrbić. Imat će svete mise u 10 i 12 sati.


Vjeronauk se odvija prema redovitom rasporedu.

Franjevački svjetovni red (OFS) poziva vas da se uključite u akciju Socijalne samoposluge „Kruh sv. Antuna“ kojom se prikupljaju trajne živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebitije obitelji i pojedince. Svoj prilog možete donijeti na portu Kapucinskog samostana. Unaprijed hvala svim dobročiniteljima!

 

 

 

 

ŽUPA SV. VIDA - VARAŽDIN


DATUMI SVETE POTVRDE I PRVIH PRIČESTI - 2019.


Sv. potvrda


VI. Osnovna škola - subota 4. V. 2019. u 11 sati
II. osnovna škola - subota 11. V. 2019. u 11 sati


Prva sveta pričest


VI. Osnovna škola - nedjelja 19. V. 2019. u 10 sati
II. osnovna škola - nedjelja 26. V. 2019. u 10 sati

 


 

INFORMACIJE ZA SVI KOJI SE ŽELE VJENČATI

U ŽUPI SVETOG VIDA U VARAŽDINU

Kapucinski trg 7 - Tel. 042/213 do 550

1. Najprije dolazite i dogovorite se o završetku žene , da se razvrstate u kalendar događaja u županiji, jer ima i drugih koji žele da se bave (možda na isto vrijeme).

2.      GDJE stanujete . Barem jedno - zaručnik ili zaručnica, treba biti član naše župe, tj. stanovati u našoj župu. Ako nije Jedno ne stanuje u župu, tada je potrebno SUGLASNOST ŽUPNIKA ZA VJENČANJE Izvan vlastitog župa, koja izdaje župnik zaručnik ILI zaručnice.

3.      GDJE STE kršteni ? Za vjenčanje je potreban KRSNI POPIS (NE stariji od 6 mjeseci) Iz župe GDJE Ste kršćani, Osima ako je kršteni u župi sv. Vida u Varaždinu, onda ne treba krsni popis.

4. javite se na tečaj PRIPRAVE ZA brak u varaždinskoj biskupiji (ILI neki drugi biskupi ako je to prikladno) i donijeti POTVRDU O pohađanju odjeća tečaja. predhodno i ja ću vam organizirati Tečajeva i prijavnicu.

5.      Mjesec i pol prije, javite se na matični URED , gdje ćete dobiti Zelene formulare o ispunjavanju predpostavki za sklapanje ženidbe u vjerskom obliku (državnom vjenčanje).

6.      Mjesec dana prije danain javite se ovaj županijski ured s prikupljenim svim dokumentima (krsnim listama, dopušten za ženidbu izvan vlastite županije, ako je potrebno, s dokumentima Iz Matičnog ureda i potvrdili da obavijest svoju prigodu za kočenje) kako bi započeli POSTUPAK ZA ŽENIDBU , t adu je potrebno navijestiti zaručnike u župi u kojoj živi. Tada trebate znati imena i prezimena kumova, zanimanje i adresu.

7.      U četvrtak prije ženidbe  (Koja je obično u subotu poslijepodne) u 18,50 dođite na sv. ispovijed, misu i pričem da se duhovno pripremite za ovaj važan čin. Iza dolazi u Župni ured da zajednički prođu Obred vjenčanja i dogovara sve detalje oko sakramenta vjenčanja.