www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

 

OGLASI ZA

DVADESETIDRUGU

NEDJELJU KROZ GODINU

30. kolovoz 2015.

 

 

 

Mise su po običaju.

Danas je u Ludbregu, u sklopu dana Svete Nedjelje, hodočašće bolesnika, medicinskog osoblja i karitativnih djelatnika.

Sve je kršćane Papa potaknuo da posebno prigodom obilježavanja Svjetskog dana molitve za očuvanje stvorenoga  u utorak 1. rujna, koji se obilježava na Papin poticaj zajedno s pravoslavnim kršćanima, mole i pridonose prevladavanju ekološke krize koja zahvaća svijet. Papa Franjo najavio je da će se toga dana pridružiti biskupima, svećenicima, redovnicima i vjernicima laicima od 17 sati u bazilici Sv. Petra predvodeći Službu riječi, te pozvao sve vjernike da mu se priključe u molitvi za sve stvoreno

Četvrtak: sv. Grgur Veliki, papa i crkveni naučitelj

Sljedeća nedjelja 23. Kroz godinu. Mise su po običaju. To je prva nedjelja u mjesecu – sabiru se prilozi za odgoj i obrazovanje svećeničkih i redovničkih kandidata.

Sljedeće nedjelje se u Ludbregu u svetištu Predragocjene Krvi Kristove slavi se Sveta Nedjelja svečanom misom u 11 sati.

Franjevački svjetovni red (OFS) poziva vas da se uključite u akciju Socijalne samoposluge „Kruh sv. Antuna“ kojom se prikupljaju trajne živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebitije obitelji i pojedince. Svoj prilog možete donijeti na portu Kapucinskog samostana.  Unaprijed hvala svim dobročiniteljima!

Hrvatski Caritas poziva sve koji žele podržati Caritasove projekte pomoći progonjenima i izbjeglicama u svijetu, osobito u nama susjednim državama, a po potrebi i u Hrvatskoj - da novčanim darom prema raspoloživim mogućnostima pomognu ublažiti neizvjesnost, strepnju i oskudicu ljudi koji su bili prisiljeni napustiti svoje domove. Hrvatski Caritas te će projekte ostvarivati u suradnji s Caritasom Internationalis i Europa, nacionalnim Caritasima susjednih zemalja te ostalim nevladinim organizacijama na terenu. 
"Izbjeglička kriza najveći je humanitarni izazov s kojim se svijet suočava. Caritasovi djelatnici neumorno pomažu stradalnicima na terenu, u Siriji i okolnim zemljama, ali i našem susjedstvu.

Udružimo se u solidarnosti i molimo da dođe kraj ovoj tragediji", poručuje mons. Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa.
Broj žiroračuna i broj telefona možete vidjeti u oglasu pred crkvom ili ovdje.