www.zupa-vid-varazdin.hr

Početna

               

 

 

OGLASI  ZA

19. NEDJELJU  KROZ  GODINU

13.08.2017.

 

Ponedjeljak: Sv. Maksimilijan Marija Kolbe, franjevac i mučenik
Utorak: Uznesenje Blažene Djevice Marije na nebo – Velika Gospa, svetkovina. Mise su po nedjeljnom rasporedu. Proštenje je u Biškupcu i u našoj Katedrali koja je posvećena Uznesenju Blažene Djevice Marije na nebo.
Srijeda: sv. Rok, trećoredac. Godišnja proslava u kapeli sv. Roka kod Varteksa. Tamo su svete mise u 7; u 9 sati svečana i u 18 sati. Pozivamo Vas da dođete na svetu misu u tu zavjetnu kapelu Grada Varaždina.
Subota: sv. Ljudevit, biskup - zaštitnik Franjevačkog Svjetovnog Reda
Sljedeća nedjelja je 20. kroz godinu, mise su po običaju.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Kroz ovo ljeto sakupljamo novčane priloge za vozila naših misionara u Africi pod nazivom MIVA – što znači MISIJSKA VOZILA. Možete pogledati oglas pred crkvom. Svoje priloge možete ubaciti u škrabicu na dnu crkve gdje piše MIVA. Do sada smo sakupili preko 7.000 kuna – svima hvala.

 

 

 

INFORMACIJE ZA SVE KOJI SE ŽELE VJENČATI

U ŽUPI SVETOG VIDA U VARAŽDINU

Kapucinski trg 7 - Tel. 042/213 do 550

1. Najprije dođite i dogovorite se o terminu ženidbe , da Vas uvrstimo u kalendar događaja u župi,jer ima i drugih koji se žele vjenčati (možda u isto se vrijeme).

2.      GDJE stanujete . Barem jedno - zaručnik ili zaručnica, treba biti član naše župe, tj. stanovati u našoj župi. Ako ni jedno ne stanuje u našoj župi, onda je potrebna SUGLASNOST ŽUPNIKA ZA VJENČANJE izvan vlastite župe, koju izdaje župnik zaručnika ili zaručnice.

3.      GDJE STE kršteni ? Za vjenčanje je potreban KRSNI LIST (ne stariji od 6 mjeseci) iz župe gdje ste kršteni, osim ako je kršteni u župi sv. Vida u Varaždinu, onda ne treba krsni list.

4.      Javite se na tečaj PRIPRAVE ZA BRAK u varaždinskoj biskupiji (ili nekoj drugoj biskupiji ako vam je to prikladno) i donesite POTVRDU o pohađanju tog tečaja. predhodnoi ćemo vam mi ati raspored Tečajeva i prijavnicu.

5.      Mjesec i pol prije, javite se na matični URED , GDJE ćete dobiti Zelene formulare o ispunjavanju pretpostavki za sklapanje ženidbe u vjerskom obliku (državno vjenčanje).

6.      Mjesec dana prije ženidbe javite se ovom župnom uredu sa prikupljenim svim dokumentima (krsnim listovima, dopuštenjem za ženidbu izvan vlastite župe, ako je potrebna, sa dokumentima Iz Matičnog ureda i potvrdama o obavljenom Tečaju priprave za brak) kako bismo započeli POSTUPAK ZA ŽENIDBU , tom prilikom treba navijestiti zaručnike u župi u kojoj žive. Tada trebate znati imena i prezimena kumova, zanimanje i adresu.

7.      U četvrtak prije ženidbe  (Koja je obično u subotu poslijepodne) u 18,50 dođite na sv. ispovijed, misu i pričest da se duhovno pripremite za ovaj važan čin. Iza mise dođite u Župni ured da zajednički prođemo Obred vjenčanja i dogovorimo sve detalje oko sakramenta vjenčanja.